Törmä 23.4.2016
Kätevyys
Sarjat: OR, VI, LI
Maksimipisteet: 8

Aika- ja taitotehtävä

Ruby

Rastikäskyn lukemiseen on aikaa 5 minuuttia, joka alkoi rastikäskyn saatuanne. Saattaja saa selittää tehtävän tavoitteita ja rastikäskyä tämän ajan. Tämän jälkeen tehtävän suorittamiseen on aikaa 10 minuuttia. Rastikäsky saa olla mukana koko ajan.

Tehtävänä on päästä oheisessa ruudukossa pisteestä L lähtö pisteeseen M maali mahdollisimman vähillä siirroilla, keräten samalla pisteitä. Siirtoja saa maksimissaan olla 45. Siirrot kirjoitetaan taulukkoon kirjaimilla ja ne etenevät järjestyksessä 1.-45. Sallitut siirrot ovat oikealle (O), vasemmalle (V), ylös (Y) ja alas (A). Ainoastaa viereiseen ruutuun saa siirtyä.

Omista välineistä ainoastaan lyijykynä ja pyyhekumi ovat sallittuja. Elektroniset apuvälineet ovat kiellettyjä. Mukanaan tuomalle paperille, tai vastauslomakkeen/rastikäskyn kääntöpuolelle, saa kirjoittaa/piirtää.

Kun vartio on suunnitellut reittinsä, tai kun aika on loppunut, taulukko annetaan rastimiehelle, jonka kanssa ajetaan reitti tarkistusohjelman läpi. Tämän jälkeen vartio voi ilmoittautua rastilta lähteväksi.

Arvostelu

Raakapisteet: (45 - käytetyt siirrot + kerätyt tähdet) - etäisyys maalista x 2.
Etäisyys maalista on lyhin reitti maaliin.
Eniten raakapisteitä 8p
0,5 x keskiarvo 0p
Väli interpoloidaan suoraviivaisesti.

Tiedostot

Lisätty 8.11.2016