Globaali-Punkku 19.–20.9.2015
Suunnistus
Sarjat: SI, HA
Maksimipisteet: 6

Aika- ja taitotehtävä

Majakat

Kaksi vartion jäsentä ilmoittautuu klo 22.30 - 23.30 yösuunnistuksen lähtöön Partioviisut-tehtävän (lauantain viimeisen rastin) luona, pellon laidassa. Vartio tarvitsee mukaansa kaksi muovitaskua, joihin saa tulla reikiä, kahdeksan hakaneulaa, kompassin ja lampun. Rastihenkilö lähettää parit lähdöstä vähintään kolmen minuutin välein toisistaan.

Aika alkaa rastihenkilön merkistä. Vartion jäsenten tehtävänä on etsiä ja leimata leimauskorttiin karttaansa merkityt rastit. Aika päättyy, kun vartio ilmoittautuu suunnistuksen maalissa ja palauttaa leimauskortin rastihenkilölle. Maksimiaika tehtävän suorittamiseen on 1,5 tuntia.

Ennen ajanoton alkua rastihenkilö kiinnittää kartat vartion jäsenten selkään siten, että kummallakin on osa kartasta. Karttoja ei saa irrottaa eikä pari saa jakautua suorituksen aikana.

Rasteilla on oranssivalkoiset rastiliput, heijastimet, koodit ja pihtileimasimet. Rasti leimataan leimauskorttiin rastin järjestysnumeroa vastaavaan ruutuun. Virheelliset leimaukset korjataan R-ruutuun. Karttaan merkityt tukirastit on merkitty maastoon valoin ja rastikoodein. Näitä rastipisteitä ei leimata mutta niitä voi hyödyntää suunnistuksessa.

Arvostelu

vartio on leimannut vähintään yhden rastin 0,5 p.

nopein aika 4,5 p.

1,5 x keskimmäinen aika 0 p.

väli interpoloidaan suoraviivaisesti

puuttuva tai väärä leimaus + 20 min

maksimiajan ylitys 15 minuutilla 0 p.

väli interpoloidaan suoraviivaisesti

Liitteet

kartan kaksi osaa, jotka rastimies kiinnittää leimauskortti

Tästä tehtävästä on olemassa erilliset versiot seuraaville sarjoille:

Lisätty 22.10.2015