Globaali-Punkku 19.–20.9.2015
Yllätys
Sarjat: VA, KU, KE, PU, SI, HA
Maksimipisteet: 3

Taitotehtävä

Ääni ratkaisee

Tehtävä on neliosainen. Ensimmäinen osa suoritetaan lähtörastilla vartiolle annettuna aikana. Muut osat suoritetaan yörastilla.

Vartion tehtävänä on asettaa yksi jäsenistään ehdolle Punkku­vaaleihin, joilla valitaan EPT:n tulevat globaalilähettiläät. Vaalit järjestetään yörastilla lauantaina 19.9.2015 klo 18.00­24.00. Vartion tehtävänä on kerätä mahdollisimman paljon ääniä omassa vaalipiirissään. Vartiot äänestävät eri vaalipiirin ehdokkaita oheisen taulukon mukaisesti.

Puolue: Oma vaalipiiri: Äänestettävä vaalipiiri:
Valkoinen Va VaKu­KeKu
Valkokultainen VaKu­KeKu Va
Keltakultainen VaKu­KeKu Va
Keltainen Ke­Pu Si­Ha
Punainen Ke­Pu Si­Ha
Sininen Si­Ha Ke­Pu
Harmaa Si­Ha Ke­Pu

I

Aikaa tähän tehtävän osan suorittamiseen on 5 minuuttia. Vartiolle on varattu suoritusaika vaaliteltalla klo __________________ pisteessä numero: ____. Vartion tehtävänä on tehdä vaalimainos. Rastihenkilö antaa iPadin valmiina kisaajalle suoritusajan alkaessa ja tallettaa mainoksen suoritusajan päätyttyä. Mainoksesta on käytävä ilmi ehdokkaan nimi, numero (vartion numero) ja puolue (oma sarja). Vartio liittää mainokseen iPadin kameralla otettavan kuvan sekä haluamansa vaalisloganin. Mainoksen koko on A4. Mainokset ovat nähtävillä yörastilla äänestysaikana. Ohjeet iPad­sovelluksen, Aviaryn käytöstä ovat nähtävissä vaaliteltalla. Vartio voi saapua vaaliteltalle lukemaan ohjeita ennen oman suoritusaikansa alkamista.

II

Vartion tehtävänä on äänestää Punkku­vaaleissa. Äänestettävä vaalipiiri näkyy tehtäväkäskyn taulukossa. Vaalipiiristä äänestetään yhtä ehdokasta. Vaaliuurnat ovat auki yörastilla klo 18.00­24.00. Äänestettäessä on esitettävä oheinen ilmoitus äänioikeudesta. Ilmoitusta vastaan vartio saa äänestyslipun, joka täytetään rastihenkilön osoittamassa vaalikopissa ja palautetaan vaaliuurnaan. Ehdokasluettelo on nähtävillä vaalikopissa.

III

Vartion tehtävänä on ennustaa vaalien voittajat kussakin vaalipiirissä. Vartio palauttaa oheisen veikkauslomakkeen täytettynä klo 24.00 mennessä yörastin vaalipisteeseen.

IV

Vartion tehtävänä on kerätä eniten ääniä omassa vaalipiirissään.

Arvostelu

Arvosteluperusteet:

I mainoksen tehtäväkäskyn mukaisuus 1 p.

ei mainosta 0 p.

II äänestäminen 0,5 p.

III oikein arvattu vaalipiirin voittaja 0,25 p./vaalipiiri

IV eniten ääniä omassa vaalipiirissä 0,5 p.

ei saatuja ääniä 0 p.

väli interpoloidaan suoraviivaisesti

Liitteet

ilmoitus äänioikeudesta, veikkauslomake

Lisätty 22.10.2015