Tähti Punkku 17.–18.9.2011
Yllätys
Sarjat: VA, KU, KE, PU, SI, HA
Maksimipisteet: 3

Aikatehtävä

Starship Troopers

Aika alkaa rastihenkilön merkistä. Vartion tehtävänä on siirtyä merkityn radan alusta loppuun suorittaen radalla olevat esteet määrätyllä tavalla. Esteistä tulee kulkea joko yli tai ali. Suoritustapa on merkitty nuolilla.

Radalla on myös maalitauluja, joita vartion tulee heittää vartiolle jaetuilla ammuksilla. Jokaiseen maalitauluun riittää yksi selvästi havaittava osuma ja jokaisen ammuksen voi käyttää vain kerran.

Rata on jaettu sektoreihin. Vartio saa edetessään olla korkeintaan kahdella peräkkäisellä sektorilla. Ylitettyään sektorirajan vartion jäsen ei saa enää palata takaisin. Jos vartiolla on takanaan kaksi osumatonta maalitaulua, on viimeisen sektorirajaa ylittävän vartion jäsenen jäätävä edelliselle sektorille. Tämän jälkeen laskeminen aletaan alusta. Sektorirajan yli ei saa luovuttaa ammuksia.

Mikäli jokin ammus putoaa radalle eli koskettaa maata ilman, että se on jonkin vartion jäsenen hallussa, lasketaan ammus käytetyksi. Vartio saa jakaa ja kuljettaa ammuksia muuten haluamallaan tavalla. Tehtävä päättyy, kun kaikki vartion jäsenet, jotka eivät ole joutuneet jäämään radalle, ylittävät viimeisen sektorirajan tai siihen, että kaikki vartion jäsenet ovat joutuneet jäämään radalle.

Arvostelu

Nopein aika 3 pistettä
1,5 x keskimmäinen aika 0 p
Maalitaulun kohdalle jäänyt vartion jäsen + 45 sekuntia
Kukaan vartiosta ei pääse maaliin asti 0 p

Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p

Lisätty 25.9.2011